Ingrediƫnten (2 personen)

  • 12 Prins & Dingemanse oesters
  • 2 takjes peterselie
  • 1 doosje Prins & Dingemanse zeekraal
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 bosuitje
  • 2 eetlepels witte wijnazijn

Bereiding

Open de oesters voorzichtig met een oestermes en snijd de oesters los. Zorg ervoor dat het oestervocht in de schelp blijft. Bewaar de oesters tot gebruik afgedekt in de koelkast. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn. Maak de bosui schoon en snijd in flinterdunne ringetjes. Knip de peterselie boven een kom fijn. Voeg de olie, azijn, peper en bosui toe en klop tot een dressing. Leg de zeekraal op een groot bord en leg daar de oesters op. Sprenkel vervolgens de vinaigrette over de oesters. Eet smakelijk!