Ingredi├źnten (4 personen)

  • 12 oesters van Prins & Dingemanse
  • 250 gram biefstuk, op kamertemperatuur
  • 50 gram kappertjes, fijngehakt
  • 1 theelepel olijfolie
  • 50 gram cornichons, in blokjes
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 3 takjes platte peterselie, enkel de blaadjes fijngehakt
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 theelepel Tabasco
  • 1 eidooier
  • Snuf zout
  • Zwarte peper

Wellicht lijkt het je in eerste instantie een nogal ongewone combinatie. Rauwe oesters met steak tartare. We verzekeren je, het is de moeite waard om eens te proberen. De zilte oester combineert heel goed met het zachte rundvlees, wat een beetje pit heeft dankzij dijon mosterd en tabasco. Dit is een perfect hapje voor bij de borrel of als aperitief met een feestelijk glas bubbels.

Bereiding

Snijd het vlees zo fijn mogelijk. Gebruik hier eventueel de keukenmachine voor. Schep de olijfolie, worcestersaus, dijon mosterd en tabasco door het vlees. Voeg de kappertjes, cornichons, het grootste gedeelte van de platte peterselie, sjalot en eidooier toe aan de biefstuk. Meng tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met zwarte peper en een beetje zout. Open de oesters. Bescherm de hand waar je de oester in vasthoudt goed. Dit kan met een oesterhandschoen, maar een theedoek werkt ook prima. Houd de vlakke kant van de oester boven en het scharnier naar je toe. Een oester open je het beste met een oestermes. Deze steek je in het scharnier. Wrik heel rustig met een draaiende polsbeweging. Zodra de oester opent, snijd je de sluitspier door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Snijd de oester aan de onderkant los en draai hem om. Giet het vocht eruit. Leg de oesters op een schaal en schep over wat steak tartare op. Garneer met fijngehakte platte peterselie.