Ingrediënten (2 personen)

  • 10 oesters van Prins & Dingemanse
  • 2 uien (middelgroot)
  • 75 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 500 gram Pomodori tomaten
  • 5 gram zout
  • 2 takjes tijm
  • 1 kaneelstok
  • 2 druppels Tabasco
  • 1 limoenblaadje
  • 2 blaadjes gelatine
  • 40 gram burrata
  • 3 eetlepels tomatenblokjes
  • Bieslook
  • Zwarte peper

Wil je indruk maken met oesters? Dan moet je zeker deze Oesters ‘à la Grecque’ met proberen. De oester op Griekse wijze vergt wat werk, maar het resultaat is indrukwekkend. Serveer daarnaast een gin tonic met Black Tomato Gin en iedereen is verrast.

Bereiding

Snipper de uien en gaar deze in de boter met de suiker. Laat dit afkoelen. Doe de tomaten met het zout in de blender en maal deze tot kleine stukjes tomaat. Vervolgens doe je de tomatenblokjes in een neteldoek (of een grof geweven theedoek) en hang dit ongeveer twee uur op. Vergeet niet om een bak eronder te zetten. Het geeft natuurlijk een bende, maar het vocht heb je ook nodig. Week de gelatine. Verwarm het tomatenvocht tot 70°C en laat de tijm, kaneel en limoenblad ongeveer 30 minuten hierin trekken. Zeef vervolgens het vocht en voeg de tabasco toe. Verwarm dit weer, maar deze keer niet te warm. Los hierin de gelatine op. Nu is het tijd om de oesters open te steken. Wij hebben een aantal goede tips om oesters te openen. Haal de oester uit de schelp en leg de uien erin. Daar bovenop komt de oester. Schep het tomatenvocht erover en zet de oesters in de koeling. Voeg als laatste de tomatenblokjes, de burrata, wat bieslook en zwarte peper toe. Met een gin tonic met Black Tomato Gin erbij zet je een heerlijke combinatie op tafel.