Ingredi├źnten (2 personen)

  • 12 Zeeuwse creuses van Prins & Dingemanse
  • 200 milliliter tomatensap, uit een flesje of zelf juicen (gebruik hiervoor circa 6 rijpe en smaakvolle tomaten)
  • 75 milliliter wodka
  • 1 kleine eetlepel Worcestershire sauce
  • Kneepje citroensap
  • Tabasco naar smaak, Zwarte peper
  • 4 takjes dille, grof gehakt

Ben je dol op oesters en fan van een goede Bloody Mary? Combineer die twee en je bent helemaal gelukkig. Fris, zilt, spicy en een vleugje zoet door de dille, je proeft het allemaal zodra je deze Bloody Mary oesters eet. Een hele fijne om indruk mee te maken tijdens een borrel met vrienden.

Bereiding

Doe voor de Bloody Mary, de tomatensap, wodka, Worcestershire sauce, tabasco en citroensap in de blender. Laat draaien tot de ingredi├źnten goed gemend zijn. Proef of de cocktail voldoende op smaak is. Voeg eventueel nog wat extra tabasco of citroensap toe. Open de oesters. Bescherm de hand waar je de oester in vasthoudt goed. Dit kan met een oesterhandschoen, maar een theedoek werkt ook prima. Houd de vlakke kant van de oester boven en het scharnier naar je toe. Een oester open je het beste met een oestermes. Deze steek je in het scharnier. Wrik heel rustig met een draaiende polsbeweging. Zodra de oester opent, snijd je de sluitspier door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Snijd de oester aan de onderkant los en draai hem om. Dit hoeft niet per se, maar zorgt voor een mooiere presentatie. Leg de oesters op het bord met ijs. Schep op elke oester 1 of 2 eetlepels Bloody Mary. Breng op smaak met zwarte peper en garneer met de dille.