Als oesterliefhebber wil je het liefst het hele jaar genieten van verse oesters. Dat kan, afhankelijk van de oestersoort en het oesterseizoen. Prins & Dingemanse heeft oestersoorten in allerlei maten. Of het nu gaat om de verschillende soorten oesters uit onze eigen kweekgebieden of oestersoorten uit andere landen; onze verse oesters zijn altijd van goede kwaliteit!

Zeeuwse Creuse

De Zeeuwse Creuse leeft onder andere op de bodem van de Oosterschelde. Dit geeft een specifieke smaak aan deze oestersoort. De Zeeuwse Creuse heeft een kenmerkende zoute en fruitachtige smaak. Deze smaak krijgt de oester mee van de licht veenachtige zeebodem van de Oosterschelde. Ook proef je de robuuste, zilte zee terug in deze oester. Je kunt de Zeeuwse Creuse het hele jaar door prima eten, afhankelijk van het aanbod.

Zeeuwse Creuse recepten

Binnen twee tot drie jaar ontwikkelt de Zeeuwse Creuse zich tot een volle, romige oester. Heerlijk om rauw te eten met bijvoorbeeld soja, koriander en limoen. Maar ook gegratineerd of gestoomd is het proberen waard!

Zeeuwse platte oester

De Zeeuwse platte oester (Ostrea Edulis) herken je aan de ronde, platte bovenschelp. Deze oester is na drie tot zes jaar volgroeid en klaar voor consumptie. In september start het oesterseizoen en zijn de eerste Zeeuwse platte oesters verkrijgbaar. Het kweken van de platte oester duurt langer dan bij andere oesters. Dit vraagt dan ook meer geduld en expertise van de kweker. Niet voor niets wordt de platte oester als een zeldzame delicatesse gezien!

Zeeuwse platte oesters met vinaigrette

Waarschijnlijk eet je de Zeeuwse platte oester het liefst rauw. Toch is deze oester ook heerlijk met een vinaigrette. Probeer bijvoorbeeld eens dit feestelijke oesterrecept met een klassieke en Mexicaanse vinaigrette.

Zeeuwse platte oester

Tabl’Eau de Zélande oester

De Tabl’Eau de Zélande oester is een extra volle Zeeuwse Creuse. De nieuwe off-bottom kweekmethode die we bij deze oesters toepassen, geeft de Tabl’Eau de Zélande oesters een bijzondere smaak.

Connaisseur oester

De Connaisseur oester noemen we ook wel de ‘crème de la crème’ van de Creuses. Een heerlijke Creuse voor de echte fijnproever. Deze Zeeuwse oester kweken we op de allerbeste oesterpercelen.

Creuse

Naast de Zeeuwse Creuse heeft Prins & Dingemanse ook Creuses uit andere goede oestergebieden in Europa. De Creuse staat bekend om haar zilte en verfijnde smaak. Deze verse oesters zijn het hele jaar verkrijgbaar in verschillende sorteringen en verpakkingen.

Fine de Claire

De Fine de Claire oester, ook wel de Huître de France fraîche genoemd, is een pareltje op de oesterkaart. Deze verse Franse oester heeft een zoete smaak en is het hele jaar lekker.

Zomeroester

Er is niets lekkerder dan genieten van verse oesters op een zonnig terras. Juist in de warme zomermaanden zijn de zomeroesters van Prins & Dingemanse het lekkerst. Van mei tot en met september is deze oestersoort volop verkrijgbaar op de terrassen en in restaurants. Bestel er een goed glas wijn of champagne bij en het feest is compleet!