Veel mensen denken dat je oesters alleen kunt eten wanneer de ‘r’ in de maand zit. Dat is tegenwoordig gelukkig niet meer het geval! Prins & Dingemanse heeft het gehele jaar lekkere oesters van goede kwaliteit.

Wat is de beste oestertijd?

Wanneer je oesters kunt eten, hangt af van de oestersoort. Zeeuwse oesters, ook wel de Creuse de Zélande genoemd, en Creuses zijn het hele jaar bij Prins & Dingemanse verkrijgbaar. In de zomermaanden kun je genieten van onze heerlijke zomeroesters. Deze oesters zijn van mei tot september, in de zonnigste maanden, juist het lekkerst!

Start oesterseizoen

De ‘echte’ start van het oesterseizoen is in september. Vanaf die maand vissen we de eerste Zeeuwse platte oesters en de Connaisseur oesters op uit de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Na de start van het oesterseizoen kun je tot en met mei volop genieten van onze Zeeuwse oesters.